Portakallı tavuk
6 kişilik
20 dk
Malzemeler
Malzemeler
4 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
Kırmızı tozbiber
2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
20 gr tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1.5 çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı krema
Tuz
Karabiber

Garnitür için
2 kırmızıbiber
2 sarı biber
2 havuç
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin. Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın. Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk etlerini sosa bulayın. Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Tuz ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. Hepsini birlikte sıcak servis yapın.