Arnavut böreği için malzemeler
Mayasız hamurdan hazırlanan Arnavut böreğini pırasa dışında ıspanak, patlıcan ve soğanlı harçlarla da hazırlanabilen stabil olduğu kadar lezzetli börek. Çok ince açılmış yufkalara ihtiyaç duymayan bu tarifi küçük porsiyonlar durumunda yapmak ister iseniz malzeme oranlarını yarı yarıya düşürerek kullanabilirsiniz.

İç harcı için malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

6 adet pırasa

3/4 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı:

Pırasaları ince ince doğrayın.

Tavaya zeytinyağını ekleyip pırasalar yumuşak oluncaya kadar karıştırarak pişirin.

Tuzunu ve yoğurdunu ekleyip ocağın altını kapatın.

Un ve tuzu elekten geçirip yoğurma kabına alın.

Ortasını açıp sirke ve az az su ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur kıvamı elde edene kadar su eklemeye devam edin.

Hamur tam olarak yoğurulduktan sonra 17 bezeye ayırın.

Bezelerin üstünü nemli bez ile örtüp dinlenmeye bırakın.

Yarım saat kadar dinlendirdiğiniz hamurları yağlayıp açmak için tezgaha alın.

8 adet bezeyi ayrı ayrı 15 cm çapında açın. Aralarına sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırıp sürerek üst üste koyun.

Tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan 9 adet bezeyi de benzer biçimde açın.

Hamurun üstüne hazırladığınız harcı döküp, eşit bir biçimde yayın.

Harcın üstüne 9 bezeden yaptığınız diğer hamuru yerleştirip kapatın.

Kalan yağı bir iki kaşık yoğurt ile karıştırıp hamurun üstüne döküp, önceleri 200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Hamuru İçin:

Su

1 tatlı kaşığı tuz

1 kilo çok amacı ile un

2 yemek kaşığı sirke