Büzgülü poğaça
Pişirme Süresi: 30 dk
Kaç Kişilik: 8
Malzemeler
Malzemeler

150 gr yumuşatılmış tereyağı

3 yumurta

5 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 paket kabartma tozu

550 gr tam buğday unu

1.5 tatlı kaşığı tuz



İç harcı için

300 gr beyaz peynir

2 salçalık kırmızıbiber

Çeyrek demet kıyılmış maydanoz

1 yumurta sarısı

Çörek otu
Yapılışı
Tam buğday unu ile hazırlayacağınız poğaça ile sahur lezzetlerine sağlık katın. Tereyağını parçalara ayırarak hamur yoğurma kabına alın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtaları ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Harç için küp doğranmış kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın. İçlerine harçtan doldurup bohça şeklinde kapatın. Yağlayıp unladığınız tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın.