Örgü açmalar
Pişirme Süresi: 30 dk
Kaç Kişilik: 7
Malzemeler
Malzemeler

3.5 su bardağı un

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1 yumurta

50 gr tereyağı

1 paket yaş maya



Üzeri için

2 yumurta sarısı

Çörek otu
Yapılışı
Yemek tarifleri arasında çayın yanında gidebilecek doyurucu bir tarif. Ilık süt ve suyu bir fincanda karıştırın. Mayayı içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz ve şekeri geniş bir yoğurma kabına alın. Mayalı karışım, yumurta ve tereyağını ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru rulo yapıp 7 parçaya ayırın. Her bir parçayı üçe bölün ve parçaları hafif unlanmış tezgahta yuvarlayarak uzun şeritler haline getirin. Örgü yapıp uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. 20 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.