Peynirli pratik börek
Pişirme Süresi: 40 dk
Kaç Kişilik: 4
Malzemeler
3 yufka



Sosu için

1 su bardağı yoğurt

¾ su bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu



İç harcı için

1 çay bardağı rendelenmiş Çerkez peyniri

1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir



Üzeri için

1 yumurta sarısı

Sarı haşhaş
Yapılışı
Sosu için, yoğurt, zeytinyağı ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine, her tarafına gelecek şekilde hazırladığınız yoğurtlu sostan bir fırça yardımıyla sürün.*



İkinci yufkayı üzerine kapatın ve tekrar yoğurtlu sostan sürün. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın kenar kısımlarını 5 cm kadar içeri katlayarak düz bir kare elde edin.



İç harcı için rendelenmiş peynirleri bir kasede karıştırıp yufkaların her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkanın bir kenarından başlayıp dört parmak genişliğinde katlayarak sarın.*



Üçgen parçalara bölüp üzerine yumurta sarısı sürün. Sarı haşhaş taneleri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.