6 adet yufka
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
Tuz
1 kase beyaz peynir
1kase çökelik(evdekiler sevdiği için koydum isteyenler koyabilir sevmeyen koymayabilir)
4 kaşık yoğurt
1 çay bardağı yağ
1 şişe soda
YAPILIŞ;
1- yumurtalar, süt,tuz,yoğurt,soda ve yağ çırpılır.
2- Peynir ufalanıp çökelikle karıştırılır.
3-fırın tepsisi yağlanır. 1 adet yufka tepsiye koyulur kenarları taşırılır.
4-yufkanın üzerine karışımdan sürülür.
5- 2.yufka üzerine kapatılır bu kata da sosumuzdan sürülür ve peynir karışımı koyulur 3.yufka kapatılır.
Yufkalar bitene kadar işlem devam ettirilir.
Not; sadece ilk yufkanın kenarları taşırılacak diğer yufkalar tepsiye sığdırılacak.
6- son yufka koyulur en alttaki yufkanın taştırdıgımız kenarları en üste katlanır ve kalan sosumuzun hepsini dökeriz.
7- 180 derece fansız fırında 45 dk pişirilir.
8-piştikten sonra yumuşasın diye ellerimizi ıslatıp böreğe su sıçratıyoruz ve bir sofra bezine 10dk sarıp dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra börek makasıyla kesip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun