Malzemeler:

2 adet orta boy soğan, küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı un
1 ¼ su bardağı ince rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ su bardağı sıcak süt
½ cay kaşığı taze rendelenmiş muskat
1 kilogram ıspanak, blanche edilmiş ve ince doğranmış
12 adet krep
Tuz ve karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:

Beşameli hazırlamak için, orta boy bir sos tenceresinde tereyağını eritin, 1 adet soğanı ekleyin ve şeffaflaşıp diriliğini kaybedene kadar pişirin. Unu ekleyin ve iyice kavrulup un kokusu kaybolana dek karıştırmaya devam edin. Üzerine sıcak sütü, tuz ve muskatı ekleyin ve bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana dek pişirin. 3 yemek kasığı kadar beşameli kenara ayırın.
Büyük boy bir tavayı ıstın, zeytinyağı ve kalan soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayınca ıspanakları ekleyin ve tuz, karabiber ve pul biberle çeşnilendirin. Fazla suyunu süzün ve beşamel sosla karıştırın.
Fırınınızı 220 dereceye ısıtın. Tereyağıyla yağlanmış bir fırın tepsisinin ortasına bir adet krepi yerleştirin. Üzerine 2 yemek kasığı ıspanak koyun ve eşit şekilde yayın, ve üzerine parmesan serpiştirin. Aynı işlemi krepler bitinceye kadar devam ettirin ve en üst katını krep ile bitirin. Ayırdığınız beşameli en üste yayın ve kalan parmesanı üzerine serpiştirin. Peynir eriyip üstü kahverengileşene dek 20-25 dakika boyunca pişirin. 15 dakika kadar bekleyip dilimleyin ve sıcak servis edin.