Forum Düzeni
İslamiyet
İslamiyet ve Müslümanlık hakkındaki paylaşımların yapıldığı bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Başak

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 05 December 2017
Mesajlar: 1.179
Konular: 538
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 138 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 9 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 138
Verilen Beğeni: 25
Rep Gücü: 10
Başak is on a distinguished road

Standart Çocuklara peygamber sevgisi nasıl öğretilir?

25 December 2017
# 1
Peygamber, duygu olmadan anlatılmaz. Çocukların en iyi alacağı şey bilgiden öte, duygudur. Sevgiyi, şevkati çok çabuk alırlar. Keza nefreti, kızgınlığı, öfkeyi de çok çabuk alırlar. Bu nedenle bilgiden öte, duygu ile yaklaşacaksak, peygamberi anlatırken peygambere duygu olarak yaklaşılmasını sağlayacak yöntemler tercih edilebilir. Ancak bunun yanına bilgi önemli değildir diyemeyiz. Ne için bir peygambere ihtiyaç duyarız sorusunun cevabını 3 yaşındaki çocuğa anlatamazsınız ama 11 yaşındaki bir çocuğa bunu anlatabiliriz. Peygamber neden vardır, peygamber ile peygambere uyanlar arasındaki ilişki nedir, sorularının yanıtını çocuğun yaşına göre anlatabiliriz.
Qasem bunu beğendin
Üyelik tarihi: 14 December 2017
Nereden: Gerçeğin Ruhu
Mesajlar: 539
Konular: 45
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 26 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 14 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 59
Verilen Beğeni: 17
Nereden: Gerçeğin Ruhu
İlişki Durumu: Yok
Burç: Koc
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 0
Darksaga is on a distinguished road
Standart Cevap: Çocuklara peygamber sevgisi nasıl öğretilir?
18 January 2018
# 2
Çok küçük yaşta din eğitimi vermek o çocuğun psikolojisini bozar. Bu yüzden din eğitimine lise çağında başlanmalıdır. İlkokulda ancak Peygamber sevgisi ve bazı sureler öğretilmelidir. Dini istismar için kullanmanın din üzerinden fesat çıkarmanın kötülükleri iyice öğretilmelidir.
Üyelik tarihi: 16 January 2018
Mesajlar: 4.975
Konular: 215
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 244 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 818
Verilen Beğeni: 109
İlişki Durumu: Uzak durun yeter...
Burç: Akrep
Takım: Turkiye
Rep Gücü: 21
Qasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to behold
Standart Cevap: Çocuklara peygamber sevgisi nasıl öğretilir?
18 January 2018
# 3
Peygamber vahyin uygulayıcısı, sözün eyleme geçiş halidir.
Peygamberi anlatmanın en kolay ve basit yolu onun getirdiği vahyi ve ahlakını erdemliliğini kendimizde ete ve kemiğe bürümek.

Çocuklarımız davranışlarımızın nedenini elbet merak eder ve öğrenmek isterler, bunun kaynağının nerden geldiğini ve kaynağını uygun oldukları yaşın dili ile sade ve uygulamada anlatırsak bu sevgi ile kalmaz, onun ahlakıylada ahlaklanmış olurlar...

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Başak
İslamiyet
0
25 December 2017 14:26
Başak
İslamiyet
0
25 December 2017 14:24
Gamer Queen
Peygamberler
0
18 December 2017 21:02
Tomris
Hayvanlar Alemi
0
18 December 2017 14:03
Arthur
Peygamberler
0
08 December 2017 00:06



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.