2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya

YAPILIŞI
Yumurtayla şekeri yüksek hızda güzelce çırpın. Ardından sütle sıvı yağı da ekleyin.
Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da çırptıktan sonra ısıya dayanıklı kabı margarinle yağlayın.
Yağlanan kaba kek hamurunu dökün.
Büyük bir tencerenin içerisine de kek hizasına gelene kadar soğuk su koyun.
Önce orta dereceli ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın.
İlk 30-35 dk kapağı kesinlikle kapağını açmayın. Maksimum 50-55 dk da hazır olan keki hemen servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Alıntı