200 gram (2 su bardağı tepeleme) badem
10 gram (2 çorba kaşığı) acıbadem
30 gram (4 çorba kaşığı) patates unu
700 gram (Altı buçuk su bardağı) un
150 gram (3/4 su bardağı) tozşeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
150 gram margarin
1 adet yumurtanın akı


Kızgın bir fırının içine tatlı ve acı bademleri koyun ve 15 dakika kızartın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Islak bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkarın. Tüm bademleri bir arada, çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın. Üzerine patates ununu, unu, tozşekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, tuzu ve eritilip biraz soğutulmuş margarini katın. Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin. Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerine ince bir un tabakası ile kaplayın. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın. Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin.