Limonlu kurabiye
Pişirme Süresi: 15 dk
Kaç Kişilik: 6
Malzemeler
Malzemeler

125 gr tereyağı

125 gr tozşeker

2 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

155 gr un

110 gr mısır unu



Süslemek için

Gümüş renkli şekerler



Üzeri için

Pudra şeker
Yapılışı
Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı, limon kabuğu, un ve mısır ununu ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun. Un serpilmiş tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz kurabiyelerin uç kısımlarına birer gümüş renkli şeker batırın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika yada üzeri hafif sararıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.