
Malzemeler
-125 gram margarin ya da tereyağı
-yarım su bardağı toz şeker
-2 adet yumurta
-yarım su bardağı mısır unu
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 adet kabartma tozu
-1 adet vanilya
-un
Üzeri için:
-narenciye marmelatı
Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Hazırlanır?
-Reçelli kurabiye tarifini hazırlamak için ilk olarak malzemelerin hepsini derin bir kabın içerisine alarak hepsini karıştırın.
-Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
-Ardından yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verin.
-Yuvarlak ayarladığınız hamurun ortasına çay kaşığının tersi ile oyuk şekli verin.
-Altına yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine hepsini dizerek hazırlayın.
-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üstleri kızarmadan pişirin. Kurabiyenin rengi beyaz kalacak. Bunun için çok kızartmamaya özen göstermelisiniz.
-Fırından çıkardıktan sonra çay kaşığı ile oyuk yaptığınız yerlerin üzerine yine hafifçe bastırın.
-Kurabiyeler soğuduktan sonra hazırladığınız narenciye marmeladından oyukların üzerine koyarak hazırlayın. Bu noktada istediğiniz meyveleri kullanarak sizlerde kolayca kurabiye reçeli yapabilir ve kullanabilirsiniz.
-Soğuk olarak servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.