Malzemeler

-125 gram margarin ya da tereyağı

-yarım su bardağı toz şeker

-2 adet yumurta

-yarım su bardağı mısır unu

-2 yemek kaşığı nişasta

-1 adet kabartma tozu

-1 adet vanilya

-un

Üzeri için:

-narenciye marmelatı

Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Hazırlanır?

-Reçelli kurabiye tarifini hazırlamak için ilk olarak malzemelerin hepsini derin bir kabın içerisine alarak hepsini karıştırın.

-Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

-Ardından yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verin.

-Yuvarlak ayarladığınız hamurun ortasına çay kaşığının tersi ile oyuk şekli verin.

-Altına yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine hepsini dizerek hazırlayın.

-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üstleri kızarmadan pişirin. Kurabiyenin rengi beyaz kalacak. Bunun için çok kızartmamaya özen göstermelisiniz.

-Fırından çıkardıktan sonra çay kaşığı ile oyuk yaptığınız yerlerin üzerine yine hafifçe bastırın.

-Kurabiyeler soğuduktan sonra hazırladığınız narenciye marmeladından oyukların üzerine koyarak hazırlayın. Bu noktada istediğiniz meyveleri kullanarak sizlerde kolayca kurabiye reçeli yapabilir ve kullanabilirsiniz.

-Soğuk olarak servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.