Yapımı için malzemeler

250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı nişasta
2 yumurta akı
3 su bardağı un

Aralarına sürmek için;

Reçel, çikolata ve üzerini süslemek için Hindistan cevizi

Üzeri için;

Eritilmiş çikolata sosu ya da erimiş beyaz çikolata
Hindistan cevizi, Antep fıstığı vs.

Esron Kurabiye Tarifi Nasıl yapılır?

Yumuşatılmış yağı mikserde çırpın.

Sonra tek tek sırasıyla pudra şekeri, yumurta akı, vanilya, unu koyup yoğurmaya devam edin.

Biraz sert bir hamur olması gerekiyor.

Sıkma torbasına koyun ve uzun ya da yuvarlak şekiller verin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.

İsterseniz içine 2-3 kaşık kakao koyabilirsiniz.

Fırından çıkan esron kurabiye parçalarını zevkinize göre eritilmiş çikolataya bulayıp, ardından Hindistan cevizi ya da Antep fıstığına batırıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…