İLK ÖNCE ÇEVRE OLUŞTURUN

Bütün ömrümüzce doğar doğmaz konduğumuz beşikten ölür ölmez konduğumuz mezara kadar, bu uzun yolculuk ensanında aile fertlerinden başka kimse tarafından taktir olunmamak bir insan için gerçekten korkunçtur.
Meşhur şair Gray’ın çok doğru olan şu mısralarını hatırlayalım;
‘’Bazı güller görünmez köşelerde açar.
Güzel kokuları insanların burunlarına gideceğine
Yok olur gider.’’
Gray tamamen haklıdır.
Zira gül adı verilen çiçeğin vazifesi,insanların bakışlarını üzerine çekmektedir;yaratan onları bunun için yaratmıştır.Bunu yapmakla görevlendirilmişlerdir.
Fakat çiçek bu görevini yerine getirmez ise,her görevini yapmayanın akıbetine uğrayacaktır.
Yapayanlnız yaşama,mürdüm giriz olmak bir zamanlar ve hüner gibi algılanıyordu.Ozamanlarda değiliz.Yaşadığımız devir hareket ve mücadele devridir,hareketsizlik ve mücadele etmemek bilimsel ifadeyle söylemek gerekirse bir noksanlıktır.
Hayatta başarılı olmak istiyorsanız,beni dinleyiniz,her yerde kendinize karşı bir ilgi uyandırınız.Herkes size karşı bir sevgi duysun ve sizi beğensin.Başkalarının ilgisini çekmek için herkesin yapısına göre ayrı ayrı yöntemler vardır,sizi de kendinize uygun gelen yöntemi seçin,göze çarpın ve sizi önemsesinler.
Londra,dünyanın en kalabalık şehirlerinden birisidir,sekiz milyon insan Londra’da yaşar,bunların yüzde 80’i zor şartlar içinde kendi imkanlarıyla zor geçinirler.Böyle bir şehirde asıl mesele,bu çoğunluğun içinden sivrilip çıkmak,kendini tanıtmaktır.
Yanlış anlaşılmasın,ben sizlere burada doğal ve meşru olmayan yolları kullanmanızı önermiyorum.Yeni olmak,orijinal olmak ve sıradışı hareket etmek bunlardan biridir ve bunlar ancak bir dereceye kadar geçerlidir.Dürüst düşünce sınırı aşmak,orjinalliğin bütün parlaklığını ve güzelliğini yok eder.
Böyle orijinal durumlarda sanatkarlar,özellikle ressamlar çok karlı olurlar.Mesela ressamların yaptıkları bir tablo (Royal Academy)’ye kabul edilir edilmez ressamı bütün halk tanır ve ressam bir haftada meşhur olabilir.Mimarlar,doktorlar,mühendisler ve diğer meslek sahipleri ise bu avantajlı konumda değildirler.Bu kişiler için (Royal Academy) söz konusu değildir ve maalesef bazen iyi bir mühendis,kalibiyetlerinin yükseldiğini takdir ettirinceye kadar yıllarca gölgede kalabilir.