Malzemeler
20 kabak çiçeği
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş gravyer ya da tuzu alınmış hellim
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı doğranmış nane
Karabiber
Sıvı yağ
Her damak zevkine hitap etmeyen bir sebze olsa da kabak çiçeğini yemeklerde kullanmaya bayılıyorum. Çok pratik ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir kızartma tarifi olacaktır. Kabak çiçeklerini ve diğer malzemelerinizi hazırladıysanız, tarifimizi uygulamaya başlayabiliriz.
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra saplarını kesin, içini alın. Yumurtaya peynirleri ve unu ekleyin. Naneyi, taze çekilmiş karabiberi ve peynirlerin tuzuna göre gerekirse tuz ekleyip karıştırın. Kabak çiçeklerinin içlerini doldurarak ağızlarını iyice bastırıp kıvırarak kapatın. Kabak çiçeklerini una buladıktan sonra derin yağda orta ateşte altın rengi olana kadar kızartın.