Bir kış meyvesi olan nar, likör yaparken en fazla kullanılan meyvelerdendir. Nar likörü evde hayli pratik biçimde hazırlanır. Lezzetli tat elde etmek için ise uygulanması gerekli olan bazı püf noktaları vardır.
Malzemeler
250 ml votka
125 gr şeker
Bir limon kabuğu
65 ml su
2 adet nar
Yapılışı
2 hafta geçince likör rengini almış olur. Karışıma su ve şeker ile yapılmış olan şurup eklenmektedir. Şurup likör şişesine eklenirken ılık olmalıdır. Şurubu eklenen nar likörü içilmeye 4 hafta sonra kullanıma hazır duruma gelir. Bu 4 haftalık zamanda de yine likörün çalkalanması gerekmektedir. Hazır olan likör buz dolabında saklanıp likör bardağı ile servis edilir.
Kullanıma hazır duruma gelen nar taneleri şişelere doldurulur. Üstüne ise bir adet limon kabuğu rendelenir. Daha sonrasında votka eklemek suretiyle şişenin kapağı sıkıca kapatılır. Bu biçimde hazırlanan karışım 2 hafta süre ile bekletilir. Bekleme işlemi ışık görmeyen serin bir yerde gerçekleştirilir. Bu süre zarfında her gün şişenin çalkalanması gerekmektedir. 2 gün içinde bir de şişenin ağzı açılıp geri kapatılır. Bunu yapmaktaki amaç ise gaz çıkışını sağlamaktır.
Nar likörü yapmaya ilk başta 2 adet narı tanelerine ayırmakla başlanır. Kabuğundan ayrılan narlar bir kaba alınmak suretiyle ezilir. Ezme işleminde su bardağı altı kullanılabilmektedir. Ezerken suyunu çıkartmamaya dikkatli olmak gerekmektedir. Taneleri patlatmak yeterli olur. Bu uygulamadaki temel amaç nar tanelerinin alkolü içine çekmesini sağlamaktır.
Malzemeler
250 ml votka
125 gr şeker
Bir limon kabuğu
65 ml su
2 adet nar
Yapılışı
2 hafta geçince likör rengini almış olur. Karışıma su ve şeker ile yapılmış olan şurup eklenmektedir. Şurup likör şişesine eklenirken ılık olmalıdır. Şurubu eklenen nar likörü içilmeye 4 hafta sonra kullanıma hazır duruma gelir. Bu 4 haftalık zamanda de yine likörün çalkalanması gerekmektedir. Hazır olan likör buz dolabında saklanıp likör bardağı ile servis edilir.
Kullanıma hazır duruma gelen nar taneleri şişelere doldurulur. Üstüne ise bir adet limon kabuğu rendelenir. Daha sonrasında votka eklemek suretiyle şişenin kapağı sıkıca kapatılır. Bu biçimde hazırlanan karışım 2 hafta süre ile bekletilir. Bekleme işlemi ışık görmeyen serin bir yerde gerçekleştirilir. Bu süre zarfında her gün şişenin çalkalanması gerekmektedir. 2 gün içinde bir de şişenin ağzı açılıp geri kapatılır. Bunu yapmaktaki amaç ise gaz çıkışını sağlamaktır.
Nar likörü yapmaya ilk başta 2 adet narı tanelerine ayırmakla başlanır. Kabuğundan ayrılan narlar bir kaba alınmak suretiyle ezilir. Ezme işleminde su bardağı altı kullanılabilmektedir. Ezerken suyunu çıkartmamaya dikkatli olmak gerekmektedir. Taneleri patlatmak yeterli olur. Bu uygulamadaki temel amaç nar tanelerinin alkolü içine çekmesini sağlamaktır.