Meyve suyunu yapmadan önce, akılda tutulması gereken birkaç şey var. Tatlı kokulu olgun bir kavun arayın. Portakal, ananas, havuç ve lahana gibi birçok meyve ve sebzeyi kavunla birleştirebilirsiniz. İsterseniz meyve suyuna zencefil ve limon ekleyebilirsiniz. Tatlandırıcılar söz konusu olduğunda şeker, bal veya istediğiniz diğer alternatifleri tercih edebilirsiniz. Bu suyu yapmanın birçok yolu var. Bu nedenle, her yaptığınızda farklı bir malzemeyi deneyin ve aşık olabileceğiniz yeni lezzetler keşfedin.
Gerekli Malzemeler
1 olgun kavun
Buz küpleri
1 su bardağı şeker (isteğe bağlı)
1 1/2 su bardağı süt (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kavunu ikiye bölerek başlayın. Şimdi bir kaşık kullanarak çekirdeklerini her iki yarıdan da çıkarın.
Meyve suyu yapmak için eti çıkarmanın iki yolu vardır. Kaşıkla alıp blendera eklemeye devam edebilir veya kavunu dilimler halinde kesebilir, kabuğunu soyup küpler halinde kesebilirsiniz.
Tüm kavun parçalarını karıştırıcıya ekledikten sonra birkaç buz küpü ekleyin. Smoothie benzeri bir kıvama sahip olmak istiyorsanız, üzerine süt ekleyin. Tatlı suları seviyorsanız şeker ekleyebilirsiniz.
Pürüzsüz bir kıvam görene kadar malzemeleri karıştırın. Kavun suyunuz hazır!
Bardaklara dökün. Nane yapraklarıyla doldurun ve egzotik görünümlü bir içeceğin tadını çıkarmak için bardağın kenarına bir kavun küpü yapıştırın.
Meyve suyunu önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.