Malzemeler1,5 su bardağı
kuru bakla
6 su bardağı
sıcak su
1 adet
büyük boy kuru soğan
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2 çay bardağı
taze sıkılmış portakal suyu
1 yemek kaşığı
toz şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
Püf Noktası
Bol suda yıkadığınız kuru baklayı, daha kısa sürede pişmesi için bir gece önceden suda bekletin.Favanın servis öncesinde hafif sulu bir kıvamda kalması gerekmektedir. Bekledikçe suyunu çekecek ve kıvam alacaktır.
Pişirme Önerisi
Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız favaya kereviz de ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun.
Sıcak suyu tencereye aktarın. Pişirme süresini kısaltmak adına uzun süre suda beklettiğiniz kuru bakla, toz şeker, tuz ve portakal suyunu ekleyin.
Baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika orta ateşte kaynatın. Zeytinyağının eşsiz bir tat verdiği favaya kavuşmak için blender yardımıyla karışımı püre haline getirin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin. Arzuya göre dereotu ile süsleyin.
Bu keyfi daha da doyurucu hale getirmek için kızarmış ekmek dilimleri üzerinde sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Silikon servis kaplarında şekil verdiğiniz favayı porsiyon olarak da ikram edebilirsiniz.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.