Bruschetta (İtalyan Antipasti) Tarifi İçin Malzemeler
8 dilim ekmek
4 diş sarımsak
3 domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Birkaç kekik dalı
Tuz
Karabiber
Zeytin
Çeşitli peynirler
Mantar
Salamura et

Bruschetta (İtalyan Antipasti) Nasıl Yapılır?
Bruchetta için; Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
2 kaşık yağı tavada ısıtıp sarımsağın yarısı ve domatesi ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
Kalan yağ ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Ekmekleri iki taraflı kızartıp üzerine fırça ile sarımsaklı yağ sürün.
Ekmeklerin üzerine domatesli sosu paylaştırın. Kıyılmış maydanoz ve taze kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.
Hazırladığınız ekmekleri servis tabağına aldıktan sonra, kalan malzemeleri de ordövr tabağına ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.