
Kakaolu Küçük Tartlar Tarifi İçin Malzemeler
Tart için
3 bardak un
125 g tuzsuz tereyağı (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
8 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 tutam tuz
7-8 yemek kaşığı soğuk su
Kakaolu Küçük Tartlar Nasıl Yapılır?
Geniş bir kasede un, kakao, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin. Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. (Gerekirse 1 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.)
Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırın ve streç filme sararak 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
Hamuru dinlendirdikten sonra beşe bölün. Avucunuzla bastırarak küçük tart tabanları oluşturun.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine yerleştirip ortalarını bastırarak düzleyin, kenarlarını da yaklaşık 1 cm yüksekliğinde set oluşturacak şekilde kaldırın.
Tartların zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin.
Tartları fırından çıkarınca çelik bir tencerede süt, pirinç unu ve toz şekeri sürekli karıştırarak kuvvetli ateşte muhallebiyi pişirin.
Ceylan gözü yaptığında ocaktan alın. 5 dakika boyunca kabuk tutmaması ve biraz soğuması için karıştırmaya devam edin.
Kakaolu küçük boş tartlarınızın içine kepçeyle muhallebi koyun. Her biri yaklaşık 1-1,5 kepçe kadar alacaktır.
Servis önerisi olarak üzerleri için bir gece önceden çilekli jöle hazırlayabilirsiniz.
Servis esnasında kalp kurabiye kalıpları ile jöleden şekiller çıkarıp tartın üzerine koyabilir, böylece avuç içi kadar tartlar üzerinde kırmızı kalpler sunabilirsiniz.