Erişteli Pilav Tarifi

En Lezzetli Pilavlara Ulaşmak İçin Tencere Seçimi de Çok Önemlidir.

Çelik tencere sağlıklı ama dibine yapışıyor.

Teflon yapıştırmaz ama kanserojen.

Seramik hem yapıştırmaz, hem sağlıklıdır.

Çelik tencere sağlıklıdır ama pilavda usta değilseniz yapışır, teflon zararlıdır ama garantili sonuç verir pilav dibine yapışmaz en güzeli seramik tencerede pilav pişirmektir pilav hem yapışmaz hem de sağlıklıdır.

Erişteli Pilav İçin Gerekli Malzeme Listesi:

1 çay bardağı erişte
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Erişteli Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci yıkayın ve en az yarım saat önceden sıcak suda bekletin.

Pirinçler sıcak suda bekledikte sonra suyu süzülmesi için süzgece alın. Pirinçler kavrulacağı için suyun iyice süzülmesi lazım.

Tencereyi ocağa alın, bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.

Sıvıyağ ısınmadan hemen erişteleri ekleyin.

Erişteleri kızarana dek kavurun. Erişteler kızarınca tereyağıyla birlikte pirinci ekleyin. (Tereyağı yanması diye böyle yapılır.) Tuzu ve karabiberi de ekleyin, kavurun.

Sıcak suyu ekleyin. (varsa tavuk suyu da et suyu da ekleyebilirsiniz.)

İlk bir iki dakika yüksek ateşte sonra 3 dakika kısık ateşte bekletin.

Sonra da ocağı hemen kapatın. Suyunu çekmeden ocak kapanmalı. 15 dakika demlensin. Kendi suyunu çekerek demlenen pilav daha lezzetli olur.

Erişteli pilav servise hazırdır, salata, sebze yemeği ya da her türlü et yemekleriyle gayet güzel gidecektir.



Erişteli pilav doyurucu bir yemektir. Sadece birkaç dal yeşillik ya da hoşaf ile birlikte sofra tamamdır.