B grubu vitaminler hangileridir?
B1, B2, B3, B5, B6, B10, B11 ve B12 vitaminleri genel olarak B grubu vitaminler adı altında toplanırlar.
B grubu vitaminlerin görevi nedir?
Bağışıklık sisteminin ve beyin fonksiyonlarının düzgün biçimde işleyebilmesi için B grubu vitaminlere ihtiyacı vardır. Merkezi sinir sistemini koruyan, kırmızı kan hücrelerini artıran B grubu vitaminlerdir.
B grubu vitaminler hangi besinlerde bulunur?
B1 vitamini
Ay çekirdeği, fındık, ceviz, yer fıstığı, badem, şam fıstığı, sarımsak, kestane, buğday, bira mayası, yürek, fasulye, susam, bira mayası, maydanoz, bezelye, nohut, mercimek, enginar, karnabahar.
B2 vitamini
Kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler, kuru baklagiler, böbrek, bira, ekmek mayası, muz ve ıspanakta bulunur.
B3 vitamini
Somon balığı, ton balığı, sığır ve kuzu eti, hindi, tavuk, kuşkonmaz ve buğday başlıca B3 vitamini kaynaklarıdır.
B5 vitamini
Yumurta, kuruyemişer, balık, tavuk, dana eti, karaciğer, peynir, fasulye, kuru baklagiller ve tahıllar, avocado, mısır, patates, bezelye ve karnabahar B5 içerir.
B6 vitamini
Balık, ay çekirdeği, fındık, şam fıstığı, pirinç ve buğday kepeği, sarımsak, ciğer, susam B6 açısından zengin yiyecklerdir.
B10 vitamini
Yumurta sarısı, haşlanmış patates, fındık, fıstık, bira mayası ve süt ürünlerinde bulunur.
B11 vitamini
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal ve muz özellikle B11 vitaminin bulunduğu besinlerdir.
B12 vitamini
Yoğurt, süt, kefir, kırmızı et, sakatat, tavuk, karides, soya sütü B12 içerir.
B1, B2, B3, B5, B6, B10, B11 ve B12 vitaminleri genel olarak B grubu vitaminler adı altında toplanırlar.
B grubu vitaminlerin görevi nedir?
Bağışıklık sisteminin ve beyin fonksiyonlarının düzgün biçimde işleyebilmesi için B grubu vitaminlere ihtiyacı vardır. Merkezi sinir sistemini koruyan, kırmızı kan hücrelerini artıran B grubu vitaminlerdir.
B grubu vitaminler hangi besinlerde bulunur?
B1 vitamini
Ay çekirdeği, fındık, ceviz, yer fıstığı, badem, şam fıstığı, sarımsak, kestane, buğday, bira mayası, yürek, fasulye, susam, bira mayası, maydanoz, bezelye, nohut, mercimek, enginar, karnabahar.
B2 vitamini
Kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler, kuru baklagiler, böbrek, bira, ekmek mayası, muz ve ıspanakta bulunur.
B3 vitamini
Somon balığı, ton balığı, sığır ve kuzu eti, hindi, tavuk, kuşkonmaz ve buğday başlıca B3 vitamini kaynaklarıdır.
B5 vitamini
Yumurta, kuruyemişer, balık, tavuk, dana eti, karaciğer, peynir, fasulye, kuru baklagiller ve tahıllar, avocado, mısır, patates, bezelye ve karnabahar B5 içerir.
B6 vitamini
Balık, ay çekirdeği, fındık, şam fıstığı, pirinç ve buğday kepeği, sarımsak, ciğer, susam B6 açısından zengin yiyecklerdir.
B10 vitamini
Yumurta sarısı, haşlanmış patates, fındık, fıstık, bira mayası ve süt ürünlerinde bulunur.
B11 vitamini
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal ve muz özellikle B11 vitaminin bulunduğu besinlerdir.
B12 vitamini
Yoğurt, süt, kefir, kırmızı et, sakatat, tavuk, karides, soya sütü B12 içerir.