Forum Düzeni
Sağlık Köşesi
Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BegonviL

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 02 October 2019
Mesajlar: 4.778
Konular: 1344
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 126 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 783
Verilen Beğeni: 374
İlişki Durumu: Yok
Burç: Akrep
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 39
BegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond repute

Standart Sık sık yüzümüze dokunmayı durdurmanın yolları

19 March 2020
# 1
Hepimiz yüzümüze her gün sayısız kez dokunuyoruz. Elimizi yüzümüze götürmek, ikinci kez düşünmeden yaptığımız bir davranıştır.

Yüzünüze dokunmak grip veya diğer virüslerle, özellikle yeni koronavirüs ile enfeksiyon riskini önemli ölçüde artırabilir.

Ağzınız ve gözleriniz, virüslerin vücuda en kolay girebileceği bölgelerdir ve geriye kalan tek şey,halihazırda enfeksiyon taşıyan bir parmakla o bölgelere dokunmaktır.

Yeni koronavirüs, diğer birçok solunum yolu enfeksiyonu gibi insandan insana bulaşır. Bu, birisinin hapşırdığı veya öksürdüğü ortamlarda, bu havanın başkaları tarafından solunması ve virüs bulaşmış bir yüzeye dokunarak ve o elinizi gözlerinize veya ağzınıza götürerek bulaştırmak demektir.

Açıkçası hasta olan bir kişinin etrafında olmaktan kolayca kaçınabilir veya maske kullanarak havadaki virüslere karşı önlemler alabiliriz, ancak yüzeydeki bir virüsten kaçınmak neredeyse imkansızdır.Araştırmalara göre yüzümüze saatte 16 defadan fazla dokunuyoruz. Çalışırken, telefonla konuşurken veya bir toplantıda, yüzümüze dokunmadan önce bunun hakkında düşünmüyoruz. Bu nedenle, ellerimizi sık sık ve en az 20 saniye boyunca yıkamak oldukça önemlidir. Ancak bu sadece yüzlerimize dokunmaktan kaçınırsak yardımcı olabilir, çünkü küçük ve potansiyel olarak ölümcül bir virüsü ne zaman aldığınızı bilmenin bir yolu yoktur.

Yüzlerimize o kadar sık ​​dokunuyoruz ki, ellerimizi yıkamalar arasında yeniden kirletme olasılığımız son derece yüksek. Ellerinizi yıkadıktan sonra bir kapı kolu veya benzer bir yüzeye dokunduğunuzda tekrar enfeksiyon tehlikesi altına girmiş olursunuz.

Bileğin etrafındaki yeni bir bileklik, mücevher ve hatta lastik bant, ellerinizin farkındalığını arttırmak ve ideal olarak yüzünüze dokunmamayı hatırlatmak için kullanılabilir.

PEKİ BU ALIŞKANLIĞI NASIL KIRARIZ

Koronavirüs salgını sırasında yüzünüze dokunmaktan kaçınmak için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz.

- Ellerinizi yüzünüzden uzak tutma niyetiniz konusunda dikkatli olun. Sadece kısa bir düşünme arası, ellerinizle ne yaptığınızdan daha fazla haberdar olmanıza yardımcı olabilir.

- Küçük notlar gibi hatırlatıcıları evinize veya ofisinize yerleştirmeniz de bu alışkanlığı yenmenize yardımcı olabilir. Böylece onları görebilir ve ellerinizi yüzünüzden uzak tutmak istediğinizi hatırlayabilirsiniz.

- Ellerinizi meşgul edin. Evde televizyon izliyorsanız, çamaşırları katlamayı deneyin, e-postalarınızı sıralayın veya ellerinizde bir şey tutun. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutmanızı sağlayacak aktiviteler düşünün.

- Ellerinizi yüzünüzden uzak tutmanızı hatırlatmak için kokulu bir el dezenfektanı veya kokulu bir el sabunu kullanabilirsiniz. Koku, dikkatinizi ellerinizin bulunduğu yere çekecektir.

- Bir toplantıdaysanız veya bir yerde oturuyorsanız, parmaklarınızı birbirine bağlamayı ve kucağınıza koymayı deneyin.

- Alışkanlıkla yüzünüze dokunduğunuzu biliyorsanız, eldiven takmak etkili bir fiziksel hatırlatma olabilir.

Gözleriniz, burnunuz ve ağzınız, yeni koronavirüs gibi bir virüsün vücuda girmesi için en kolay yollardır. Tek yapmanız gereken, dokunduğunuz bir yüzeydeki virüsle temas ettikten sonra bu bölgelere elinizle dokunmaktır.

Ellerinizi ne sıklıkta yıkarsanız yıkayın, vücudunuza bir enfeksiyon bulaşmasını önlemek için yeterli değildir. En iyi önleyici tedbir, yüzünüze mümkün olduğunca dokunmaktan kaçınmaktır.
Jön TüRk bunu beğendin

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 27 January 2020
Nereden: Başkent
Mesajlar: 19.731
Konular: 918
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 230 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 47 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1045
Verilen Beğeni: 974
Nereden: Başkent
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Trabzonspor
Rep Gücü: 61
Jön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond reputeJön TüRk has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Sık sık yüzümüze dokunmayı durdurmanın yolları
19 March 2020
# 2
Bu dönemde önemli bir husus.
  • “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Neoma
Erkekçe Genel
1
17 September 2019 11:12
Tomris
Erkekçe Genel
3
28 July 2019 17:49
Arthur
Astroloji
0
27 July 2018 09:42
Arthur
Astroloji
0
27 July 2018 09:41
Arthur
İlginç Olaylar
0
31 March 2018 13:42



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.