Malzemeler:

1 su bardağı firik buğdayı
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı bal
2 yemek kaşığı nar
8-10 adet kavrulmuş yer fıstığı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Firik buğdayını yıkadıktan sonra su ile tencerede birkaç tutam tuz atıp haşlayın. Suyunu çektikten sonra dinlendirmeye bırakın. Zeytinyağı, bal, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırdıktan sonra buğdaya ekleyin. Nar ve yer fıstıklarını da ekleyerek salatayı servis edebilirsiniz.
Küçük bir kase zeytinyağı ve zahter karıştırın. Bir başka kasede yeşil zeytinleri kekik, kırmızı biber ve zeytinyağı ile marine edin. Kızarmış ekmek banmak için birebir!
Meze sofrasında deniz mahsülü seviyorsanız tadına güvendiğiniz bir yerden lakerda, sardalye ve tarama alıp ekleyebilirsiniz.
Beyaz peynir rakı sofrasının tabii ki vazgeçilmezi. Dilim olarak servisin yanında kekik, pul biber, nane gibi baharatlarla blender’da çekip ezme haline getirebilir, içine yeşil zeytin ceviz, dereotu ekleyebilirsiniz.