Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika


Malzemeler:

Yarım kg semizotu

1 kapya biber

1 Çengelköy salatalık

1 yemek kaşığı susam

4 yemek kaşığı tahin

4 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak, ezilmiş

1 limon suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

*Semizotlarının saplarının sert bölümlerini kesip yıkayarak sebze kurutucusuyla iyice kurutun. Kapya biberin yarısını minik küpler, diğer yarısını ince şeritler halinde doğrayın. Salatalığı da ince şeritler halinde doğrayın. Susamı tavada kavurun.

*Tahinli sos için; Tahin, yoğurt, küp doğranmış kapya biber, sarımsak, yarım limon suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı, kavrulmuş susamın yarısı ve tuzu bir kaba alarak iyice karıştırın.

*Semizotlarını geniş bir tabağa yayın, yarım limon suyu ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ile harmanlayın. Üzerlerine tahinli sosu kaşık yardımıyla aktarın, şerit doğranmış kapya biber, salatalık ve susamın kalanını serpiştirin.