kabak oturtması

Malzemesi:
1 kg. kabak 1/2 kg. kuzu eti (kuşbaşı), 2 baş soğan orta boy, 200 gr. tere yağı, 1 bağ dere otu, 3 adet domates.
Yapılışı:
Kabakları soyarak ortadan 2′ye bölüp, 4 cm. kadar uzunluğunda kesip yıkayın. Yağın yarısını bir kap içinde kızdırıp kabakları içine atıp sallıyarak 5 dakika pişirin. Pişireceğiniz kap içine daire şeklinde dizin. Diğer bir kap içinde yağı kızdırıp soğanı biraz kavurarak etleri içine koyun, etler sulanıp toplandığında, domatesini, tuzunu, 2 bardak suyunu ilave edin, 5 dakika müddetle kaynarken, köpüğünü alın. Yarı pişmiş etleri kabağın ortasına koyup suyu ile kabaklar örtüldüğü zaman, kapağını kapayıp ağır ateşte kaynamaya bırakın, piştiği zaman üzerine dere otu koyarak servis yapın.