Sizlere sorduk "İnsanlar sonsuza kadar yaşasa, yani ölüm olmasa bunun avantajı-dezavantajı nedir sizce ?" ve bayağ yanıt aldık
İşte sizden gelenler
@rainbow6
Kıtlık olur . Öyle bir şey olsa idi, dünya nüfusu 500 milyar olurdu herhalde. Bu da doğanın dengesini bozardı. Orman kalmazdı. kıtlık ve biten kaynaklardan yok olmasak bile, doğanın dengesi bozulduğu için, doğa bizi yok ederdi ).
Ayrıca insan beyninin de bu kadar uzun yaşamayı kaldıracağını sanmıyorum. Bunca anı ve hatıra ile insan kafayı yer bence .
Avantajı da olmaz gibi. İnsanlar hoyratça yaşar. Şu virüsten gördüğümüz kadarı ile, anne/babalarımızı dışarı çıkarmama derdindeyiz, çocukları olanlar, onlara bulaşır diye korkuyor. Çünkü ölebilirler. Ölümsüz olsak böyle bir korku olmaz. Bu da onlara beslediğimiz sevgiyi azaltır gibime geliyor.
@Lawrence
Avantajı sevdiklerimizle hep bir arada yaşama olanağımız olurdu.
Dezavantajı ise e bıkınca ne yapacağız ne de olsa her şeyden çok çabuk sıkılıyoruz yaşamdan bile
@Tabut
Avantajı sonsuz yaşam, sonsuz mutluluk.
Dezavantajı cami hocalarının insanları kandırmış olması.
@Renksiz
İnsan 30 a dayanınca beziyor hayattan birde ölümsüzlük soruyorlar. Bilim-kurgu filmlerinde ki gibi kontrol altında olabilirdi insanlık. Herkeain bünyesinde bir çip ve hükümetler tarafından takip edilmek. Tek çocuk yapma hakkı vs. Aslında ilgi çekici :ğ
@Euneirophrenia
Olumsuz düşüncelerim ile buradayım.
Sevdiklerimizin kıymetini anlamak zorlaşırdı eminim. Ölümün olduğu yerde bile kıymet bilmiyoruz.
Avantaj sayılır mı bilmem ama sevdiklerimizin acısını göreceğimizden korkmazdık sanırım iyi olurdu.
Avantajı yaşamadıkları hiçbir olay - olgu kalmaz (:
@İlkiz
Neler olmazdı ki :
Azrail’in Dünyada Olmadığını Düşünürdük, Suç Artardı çoğalırdı da çoğalırdı
7 Milyar Değil, 70 Milyar Kişi Olurduk, Artardı da Artardı…
Sülalemizi (Hatta Dahasını) Görebilirdik
Ancak “öbür dünya” teorik olarak olmadığından herkes daha kötü, daha suç işlemeye, çalmaya, çırpmaya meyilli olurdu elbette. Bu hoş değil.
Yani durmadan artan bir şeyin hiçbir yere sığma ihtimali kalamaz ki. 5000 katlı binalar mı yapacağız? Evimize uçakla mı çıkacağız? Hmm, olabilirdi
İlk bakışta çok güzel gelebilir. Ancak pek çok olumsuz yanlarıda var anlattığım gibi ...
@gnaremoob
Zaten kimse öleceğine inanmadığından, ölümsüzmüş gibi yaşadığımızdan hayatımızda fazla şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Belki nüfus artışına bağlı olarak dünyadaki kaynaklar tükenebilir o kadar
@olay ufku
Bence insanlar ölümsüzler olsalar bazı şeylerin kıymetlerini bilmezlerdi bence
@Gece
Insanlar sonsuza kadar yaşasa ölüm olmasa avantajları bilgi, bilim, teknoloji olur sanırım çünkü bir çok deneyimle iyi yerlere gelebilirdik ama insansız ya simdi ölüm olduğu halde insanlıktan çıkan kişiler oluyor ki öyle olsa doyumsuzluk, açgözlülük de hat safalarda olacağı için dezavantajı daha çok olurdu gibi geliyor fazla bilgi de cehaleti getirir herşeyin fazlası zarar cehennemi yaşarken tadardık savaşlar cinayetler ve bir çok suc artardı bir kaos ortamında uzun süre yaşmaya yaşamak denirse tabi.. Ölümün bile güzelliği varmış dedikleri hale gelirdik
@mak res
Hayat denilen uyuşuk ve hastalıklı kavramdan ölesiye sıkılırlar. Çevrelerinde yapacak onca şey fark etmelerine karşın, yapacak isteği bir türlü bulamazlar içlerinde. Yapmaya kalktıklarında ise diğer insanlar tarafından bir şekilde engellenirler.
@Regex
İnsanlar ölümlüyken bile ölümsüzmüş gibi yaşıyor, öleceğini unutarak. Sonsuza dek yaşamın sağlayacağı dezavantajları tahayyül edemiyorum.
@Aife
Birçok yabancı dizi izleyip görüyoruz aslında bunun cevabını. Genelde dezavantajı oluyor. Birde muhtemelen ilk başta sonsuza kadar yaşayabilecek olanlar zengin ve kapitalist kesim olurdu. O yüzden sonlu bir hayatın güzel olduğunu düşünüyorum.
@Arthuil
Ölüm insanlar için, bu oyundan sıkılacakları zaman devreye giren "esc" tuşudur. Sonsuz yaşam, sonsuz bir sıkıcılıktır.
@Zeze
Avantajı: Ölüm yoksa eğer hepimizin o kafasında kurguladığı cennet-cehennem bilinmezliği olmayacak.
Dezavantajı: İnsanlar öleceklerini bildikleri halde bu kadar kötüler, ölmeyeceklerini bilseler dünya hepimize zindan olurdu.
@LiyA
Avantajı yok bunun.
Dünya dar gelirdi. İnsanoğlu sığmaz hiç bir yere.
Ve son olarak @Cigdem Kendisi sesli olarak paylaşmak istemiş, onun linki de BURADA. Tıklayarak dinleyebilirsiniz.
İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim
Konu Farkedmez tarafından (22 March 2020 Saat 11:39 ) değiştirilmiştir.
Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur. 5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür. Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.