Forum Düzeni
Spor Haberleri
Spor dünyasından en sıcak gelişmeler, takımlar, ligler ve haberler burada.
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 17 July 2018
Nereden: Tel'aran'rhiod
Mesajlar: 6.699
Konular: 883
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 664 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 73 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 2144
Verilen Beğeni: 1250
Nereden: Tel'aran'rhiod
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 50
Farkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond repute

Konub Kulüplerden Bein’e ihtar!

19 July 2019
# 1

Yayıncı kuruluş, 8 Temmuz’da 125 milyon dolarlık ödemeyi yapmayınca kulüpler, sözleşmeden doğan hakları doğrultusunda ihtar çekerek ilk adımı attı

Türk futbolunun değerinin azalmasının en önemli göstergelerinden biri olan yayın krizi, SÖZCÜ'nün daha önce gündeme getirdiği gibi mahkeme kapılarına dayandı. Katarlı beIN Group'un sahibi olduğu Digiturk, 8 Temmuz'daki 125 milyon dolarlık ödemeyi yapmayınca kulüpler, sözleşmeden doğan hakları doğrultusunda ihtar çekti. 18 kulüp adına yayıncı kuruluşla görüşmeleri yürüten TFF'nin krize çare aradığı ancak henüz uzlaşma olmadığı belirtildi. Kasım 2016'daki ihale sırasında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Göksel Gümüşdağ, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, “Türkiye dahil 40 ülkede yayın yapan bir kurum. İndirim talebinin uluslararası şirket ile bağdaştığını sanmıyorum” dedi. Yıllık 500 milyon dolar ile Türk futbolunun yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk'ün sabit kur önerisini kulüpler, yaklaşık 720 milyon TL'lik gelirden olmamak için reddediyor.


SÖZCÜ 10 TEMMUZ’DA YAYIN KRiZiNi BÖYLE DUYURMUŞTU

10 Temmuz tarihinde ‘Mahkeme kapıda’ başlıklı haber, TÜRK futbolundaki yayın krizi derinleşti. Yıllık 500 milyon dolar ile Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk'ün sahibi beIN Group, dövizdeki artıştan dolayı zarar ettiği gerekçesiyle, dolar kurunu 3.80 TL'ye sabitleme talebinde bulunmuş, TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) bunu kabul etmemişti. Yayıncı kuruluştan yeni bir hamle geldi. Başkanlar Nihat Özdemir ve Fikret Orman'a yüzde 30 indirim ve TL üzerinden ödeme teklifi sunuldu. TFF ve KBV 2 Temmuz'daki toplantıda NBA ve Premier Lig yayınları gibi maç öncesi ve sonrası soyunma odası dahil tüm etkinlik alanlarını kapsayan bir gelir paketi önerirken Digiturk'ün 8 Temmuz'da yapması gereken 125 milyon dolarlık (4.51 TL'den) ödemeyi yapmaması, krizi derinleştirdi. 8 Temmuz, yasal olarak verilen 15 günlük sürenin de sonuydu. TFF ve KBV, hukuki süreci başlatıp ihtar çekebilir.TÜRK futbolundaki yayın krizi derinleşti. Yıllık 500 milyon dolar ile Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk'ün sahibi beIN Group, dövizdeki artıştan dolayı zarar ettiği gerekçesiyle, dolar kurunu 3.80 TL'ye sabitleme talebinde bulunmuş, TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) bunu kabul etmemişti. Yayıncı kuruluştan yeni bir hamle geldi. Başkanlar Nihat Özdemir ve Fikret Orman'a yüzde 30 indirim ve TL üzerinden ödeme teklifi sunuldu. TFF ve KBV 2 Temmuz'daki toplantıda NBA ve Premier Lig yayınları gibi maç öncesi ve sonrası soyunma odası dahil tüm etkinlik alanlarını kapsayan bir gelir paketi önerirken Digiturk'ün 8 Temmuz'da yapması gereken 125 milyon dolarlık (4.51 TL'den) ödemeyi yapmaması, krizi derinleştirdi. 8 Temmuz, yasal olarak verilen 15 günlük sürenin de sonuydu. TFF ve KBV, hukuki süreci başlatıp ihtar çekebilir.

Sözcü

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 06 July 2019
Nereden: Manisa
Mesajlar: 3.111
Konular: 1030
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 62 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 40 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 260
Verilen Beğeni: 0
Nereden: Manisa
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 10
HaDeS is on a distinguished road
Standart Cevap: Kulüplerden Bein’e ihtar!
22 July 2019
# 2
ödesin paraları
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.