Vişne Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
Vişne sosu;

1 su bardağı vişne
2 su bardağı su
2, 5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker (isteğe göre şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Vişne Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı
Süt, şeker, irmik hepsi karıştırılarak pişirilir.
Koyulaşınca vanilya tereyağı ve hindistan cevizi eklenip bir taşım kaynatılır.
Biz şekilli olsun diye tart kalıbını ıstatıp muhallebiyi koyduk.
Kalıpta yapmak şart değil borcama da koyabilirsiniz.
En az 3-4 saat kalıpta bekletip servis tabağına çevirin.
Sos içinİ vişneleri 1, 5 su bardağı suyu ve şekeri koyup kaynatın.
Ayırdığımız yarım bardak suyun içine nişastayı koyup eritin.
Kaynayan sosun içine nişastayı ekleyip karıştırın.
Koyulaşınca ocaktan alın.
Kalıptan çıkan irmik tatlısının ortasına sosu döküp süsleyin.
Ben beyaz çikolata rendesi ve antep fıstığı ile süsledim.