Malzemeler:
Yarım kg kuru kadayıf

1 kase ceviz içi

1 çay bardağı sıvı yağ

Muhallebi Malzemeleri:

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

Yarım paket margarin

1 yemek kaşığı şeker

Şerbet Malzemeleri:

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Üst Malzemesi:

2 parça tereyağı
Tarif:
Muhallebi Tarifi:

Margarinimizi tencereye alıyoruz ve iyice eriyince unu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın şekerimizi ekliyoruz.

Kadayıfımızı sıvı yağa iyice bulayıp ikiye ayırıyoruz ve yağlı fırın tepsisine incecik döşüyoruz. Üzerine ceviz serpip ılıyan muhallebimizi kadayıfın üzerine incecik döküyoruz. Yine kalan kadayıfı üzerine döşüyoruz.

Şerbet Tarifi:
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan künefemize şerbetimizi döküp isteğe bağlı antep fıstığı tozu ya da tarçınla süsleyerek servis ediyoruz.