1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
250 gram çiğ tel kadayıf
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı kıyılmış antepfıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu


1 BİR kapta 50 gram tereyağı ile pekmezi karıştırın. Daha sonra fırın tepsisine sürüp, üzerine antepfıstığı
serpiştirin. Kadayıfın yarısını eşit şekilde fırın tepsisine yayın. Daha küçük bir fırın tepsisinin yardımıyla veya altı düz bir mutfak aletiyle kadayıfın her tarafına iyice bastırarak düzleştirin. Kıyılmış antepfıstığı serpiştirip, kalan kadayıfı yerleştirin. Yeniden üzerini iyice bastırarak düzleştirin. Kalan tereyağını eritip, fırça yardımıyla kadayıfın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. 2 Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın. Pişen kadayıfı başka bir tepsiye ters çevirip çıkarın. Sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekene dek yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.