Malzemeler:


Krep için:

1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1. 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker

Tatlı için:

1 lt süt
8 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya


Ekstra Malzemeler

Çilek reçeli(arası için)
Burcak bisküvi kırıntısı (üzeri için)
File badem (üzeri için)

Hazırlanışı:

Krep için bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
Kek hamurundan daha akışkan bir kıvamda olacak.
Tavayı ocağa alalım güzelce ısıtalım.
1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyup peçete ile her yerine eşit sürelim.
Krep hamurundan bir kepçe alıp ince bir sekilde tavaya yaydıralım.
Arkalı önlü güzelce pişirelim.
Hemen muhallebisini hazırlayalım.
Süt, şeker ve irmiği tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra 1 paket vanilya ekleyip ocaktan alalım.
Hazırladığımız kreplere çilek reçeli saralım.
Baton kek kalıbına bir miktar irmik tatlısından dökelim.
Üzerine çilek reçeli sardığımız krepi koyalım.
Tekrar irmik tatlısı dökelim.
Bu defa iki tane reçelli krep koyalım.
Üzerini tamamen irmik tatlısıyla kaplayıp soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldıralım.
1-2 saat güzelce soğuduktan sonra kalıptan ters çevirip çıkaralım.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben bisküvi kırıntısı ve file badem kullandım dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.