Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2020   #1
 
mak res - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 18 Şubat 2018
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 6,209
Konular: 1466
Rep Gücü: 26
Puanları: 1637
Rep Grafiği: mak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant futuremak res has a brilliant future
Alınan Beğeni: 718
Verilen Beğeni: 733
Nereden: istanbul
İlişki Durumu: Yok
Burç: Yay
Takım: Fenerbahce
Standart Muzlu Kolay Pasta

Muzlu Kolay Pasta

Malzemeler

20 adet kakaolu bisküvi
2 adet muz

Kreması için:

1,5 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı

Üzeri için:

100 gram ince çekilmiş ceviz içi

Pastanın kreması için; yumurta sarıları, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresine alın.

Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız krema harcına elenmiş un ve mısır nişastasını katın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema harcını ocağa alın.

Aralarda sürekli karıştırarak, kısık ateşte hafif bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız kremayı, mikser yardımıyla çırpıp, hızlıca soğutun.

İnce ince dilimlediğiniz muzları ortadan ikiye kesin. Porsiyonlar halinde hazırlayacağınız pasta için bir adet kakaolu bisküviyi servis tabağına alın.

Üzerine bir yemek kaşığı kadar krema sürün. Aldığı kadar muz dilimini yerleştirdikten sonra üzerine bir kat bisküvi kapatın. Bir kat bisküvi bir kat krema olmak üzere dört katlı pastaları bu şekilde hazırlayın.

Kalan krema ile üzerini kapladığınız bisküvili muzlu pastaların üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpin. Arzuya göre muz dilimleri ile süsleyin. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

NOT: Krema çok yoğun olmamalı ve sonradan koyulaşmaya devam edeceği için kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alınmalıdır. Alternatif olarak; ocaktan aldığınız kremayı mikser yardımıyla çırparak, bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız kremaya vanilya özütü ya da aroması ekleyebilirsiniz.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
mak res isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
kolay, muzlu, pasta


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Borcam Pastası - En kolay yaş pasta tarifi Tomris Yemek Tarifleri 0 29 Kasım 2019 11:04
EN KOLAY Porsiyonluk Rulo Pasta (Az Malzeme ile) Tomris Yemek Tarifleri 0 29 Kasım 2019 11:02
Muzlu Muhallebi Tomris Çocuk Mutfağı 0 02 Kasım 2019 12:39
Muzlu Süt Tomris Çocuk Mutfağı 1 30 Ekim 2019 05:11
Muzlu Cheesecake Tomris Kekler - Kurabiyeler 0 09 Eylül 2019 14:37


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:52.

sayaç