Samsa Tatlısı

Malzemeler
2 su bardağı Un
150 gr. Margarin
2 adet Yumurta
4 su bardağı Su
2 su bardağı Ceviz (çekilmiş)
1/4 adet + 3 damla Limon suyu
55 su bardağı Şeker
1/2 çay kaşığı Tuz






Yemeğin Tarifi
Bir tepside un yumurta 1 bardak su 3 damla limon ve tuzu karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane ile açarak içine margarini yerleştirin. Hamuru yağı örtecek şekilde katlayarak merdane ile hafifçe dövün. Hamuru kare şeklinde 1 cm kalınlıkta açın tekrar katlayın. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra işlemi tekrarlayın. 1 cm kalınlıkta açtığınız hamurun üzerine ince bir şerit halinde cevizi serpin. Hamurunuzu 3 cm kalınlıkta ve 4 cm eninde olacak şekilde katlayın ve boy boy kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek dilimleri birer birer tepsiye dizin. Orta dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ayri bir tencerede surup malzemesini (3 bardak su 5 5 bardak seker ve 1/4 limonun suyu) karıştırın ve kaynatın. Sıcak tatlınızın üzerine soğuk şerbet dökerek servis yapın. (4 kişilik)