MALZEMELER

1 kilo un

1,5 su bardağı süt

Çeyrek su bardağı gül suyu (yoksa normal su kullanabilirsiniz)

1 paket kuru maya

Yarım çay kaşığı tuz

250 gr. tereyağı

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Çeyrek limon


YAPILIŞI

Şerbeti için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye alıp karıştıralım. Kısık-orta ateşe alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutup daha sonra soğuması için kenara alalım.
Hamuru için karıştırma kabına unu alalım ve ortasını açıp vanilyayı, mayayı ve eritilmiş tereyağını alıp karıştıralım.
Tereyağını eritelim ve içerisine gül suyunu, sütü alıp karıştıralım.
Kontrollü bir şekilde unlu karışımın içerisine alalım ve hamur toparlandığı zaman yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Bir buzdolabı poşetine koyalım ve 15-20 dakika boyunca buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamuru buzdolabından alalım ve 4 parmak genişliğinde kesip oklava yardımı ile uzunlamasına açılabildiğince açalım.
Açtığımız hamuru, hamur kesme makinesiyle ince şeritler halinde keselim. (makinesi olmayan bıçakla ince şeritler halinde kesebilir)
4 parmak genişliğinde kestiğimiz hamurun ortasından bastıralım ve keselim.
Bol yağda kızartalım. Kızaran sıcak tatlıları soğumuş şerbete batırıp 1-2 dakika beklettikten sonra şerbetin içinden alıp servis edelim.


Afiyet olsun!