MALZEMELER
1 litre süt

2 dolu yemek kaşığı un

2 dolu yemek kaşığı nişasta

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1 limon suyu

2 limon kabuğu rendesi

Yarım çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Kaplamak İçin:
Hindistan cevizi


YAPILIŞI
Uygun bir tencereye unu, nişastayı, şekeri, zerdeçalı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve kontrollü bir şekilde sütü ekleyerek karıştıralım.
Kıvam alana kadar karıştıralım.
Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını ilave edip tekrar karıştıralım.
Kullanacağımız fincanları güzelce ıslatalım ve muhallebimizi fincanlara paylaştıralım. Üzerlerini streç filmle kapatalım ve 1 gece dinlendirelim.

Dinlenen tatlıları buzdolabından çıkaralım ve fincanlardan çıkaralım.
Her tarafına gelecek şekilde Hindistan cevizine bulayalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!