MALZEMELER

1 su bardağı un
2,5 su bardağı su
2 çay bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için;

2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz

YAPILIŞI

Un, su ve 1 çay bardağı pekmezi bir tencereye alıp iyice karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kalan 1 çay bardağı pekmezi ilave edin.
Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat soğutun. Üzerlerine ceviz serpin ve servis yapın.


ASİDE TATLISI HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Aside Tatlısı Recipe: Kayseri yöresine ait pekmezli bir tatlıdır.