
Edremit ilçesinde yer alan kent Pelasglar tarafından kurulmuştur. Aynı zamanda bölgeye yapılacak saldırılar için stratejik bir konuma sahiptir. Bir açık hava müzesi niteliğinde olan kent, lahit mezarlar ve ölü yakma geleneklerine ait kalıntılar bulunmuştur.
Mezarlardan farklı hediyeler çıkmıştır. Bu eşyalar ise müzede sergilenmektedir. Ayrıca Roma döneminde kullanılan freskler ile süslenen bir evin tabanı da ortaya çıkmıştır. Hala yapılan kazılarla da tarihe ışık tutan eserler çıkarılmaktadır.
M.Ö 5.yy’a kadar dayanan geçmişiyle farklı kültürlere ait bilgiler içermektedir. Ayrıca gezilecek tarihi yerler arasında bulunan bu kent ilk defa güzellik yarışmasına da sahne olmuştur. Çevresinde bulunan 800 yıllık zeytin ağacı da kenti sarmalayarak hoş bir görüntü oluşturmaktadır.









Normal