Forum Düzeni
Türkiye'den Haberler
Ülkemizden son dakika gelişmeleri, en sıcak haberleri paylaşabileceğiniz bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 15 March 2020
Mesajlar: 9.550
Konular: 4799
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 73 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 38 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 772
Verilen Beğeni: 698
Burç: Kova
Takım: Trabzonspor
Rep Gücü: 19
Turan is a jewel in the roughTuran is a jewel in the roughTuran is a jewel in the roughTuran is a jewel in the rough

Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık alanında destan yazdık

11 March 2021
# 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadelenin 1. yılında mesaj paylaştı: Sağlık ordumuzun fedakarlığıyla, sürekli yenilerini hizmete aldığımız, kapasitelerini arttırdığımız hastanelerimizle ve güçlü altyapımızla sağlık alanında destan yazdık.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "insanlıkiçin" etiketini kullandığı ilk mesajında 1 yılda alınan tedbirler ve sağlık hizmetlerini sıraladı.

Bilim Kurulu'nun kurulması, Koronavirüs sağlık rehberi, yerli tanı kitleri, filyasyon ve izalosyan takip sistemi, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ve aşılama sürecinin anlatıldığı grafikte açılan şehir hastaneleri de şöye sıralandı: İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi.


Yoğun bakım yatak kapasitesi de yüzde 51 artırıldı

Salgınla mücadele sürecinde 25 yeni hastane ve 11 ek hastane binasının hizmete alındığını, hizmet sunulan sağlık tesisi sayısının yüzde 55 arttırıldığına dikkat çekildi. Kamu hastanelerinin yoğun bakım yatak kapasitesinin de yüzde 51 artırıldığı anlatıldı.

Yerli solunum cihazları nefes oldu

Grafikte yerli solunum cihazı ile ilgili çalışmalar da yer aldı. Grafikte şu bilgiler paylaşıldı:

"Çok kısa süre içinde yerli solunum cihazının seri üretine geçildi. Yurt içinde kullanımının yanı sıra 20 ülkeye de ihracı gerçekleşti. Yurt dışından gelen 803 bin kişiye 3 milyon 936 bin 826 kez izlem yapıldı. Hastalığı geçiren veya teması olan 21 milyon 315 bin 454 vatandaşa 82 milyon 781 bin 903 kez izlem yapıldı.

Hudut kapılarında 19 milyon 216 bin 934 kişiye sağlık taraması yapıldı."

"Destek paketleri ile ekonomik istikrarı muhafaza ettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci mesajında da salgın döneminde ekonomik istikrarın devamı için alınan tedbirlere yer verdi. Yine "insanlıkiçin" etiketini kullanan Erdoğan, "Hemen her sektörümüzü ilgilendiren destek paketleri ve düzenlemelerle ekonomik istikrarı muhafaza ettik" paylaşımını yaptı.

Erdoğan'ın paylaştığı ikinci grafikte, 828 bin esnafın 5,6 milyar TL hazine faiz destekli kredilerinin ertelendiği anlatıldı.


Grafikteki diğer veriler ise şöyle oldu:

İş yeri kira stopaj yüzde 20'den yüzde 10'a indirildi.

Faaliyette bulunamayan işletmelerin ilan, reklam, çevre temizlik vergileri faaliyet göstermedikleri dönemde tahsil edilmedi. 345 bin işletmenin ve 7 milyon vatandaşın finansman ihtiyacının hazine kefaleti ile karşılanması sağlandı.

10 milyar TL'lik turizm destek paketi uygulamaya konuldu.

Türk Eximbank aracılığıyla kullandırılmak üzere 30 milyar TL'lik destek paketlerinden yararlanma imkanı getirildi.

Kredi garanti fonu limiti 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye çıkarılarak teminat sıkıntısı yaşan işletmelere ve vatandaşlara finanslana erişim kolaylığı sağlandı.

44,3 milyar TL'lik Temel İhtiyaç kredi paketleri sunuldu.

Grafikte destek paketleri ve vergi indirimleri de hatırlatıldı.

"Esnafımızı yalnız bırakmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü mesajında salgın döneminde esnafı, sanatkârı, ihracatçıları yalnız bırakmadıklarını söyledi. "Gelir ve ciro kaybı desteğinden kira desteğine kadar pek çok önemli uygulamayı hayata geçirdik." dedi.

TRT Haber
Üyelik tarihi: 19 August 2019
Nereden: Andromeda
Mesajlar: 3.061
Konular: 663
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 188 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 63 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1273
Verilen Beğeni: 867
Nereden: Andromeda
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Fenerbahce
Rep Gücü: 50
rainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık alanında destan yazdık
11 March 2021
# 2
Esnafa kira yardımı olarak 500 tl para ödemek gibi müthiş bir destanımız vardı. 5 maske olayına girmiyorum bile. Tüm dünya imrenmişti bize .

Yalnız en büyük destan şu olsa gerek;
Sağlık Bakanlığı açıkladı: Şehir hastanelerine 2020’de 8,7 milyar TL ödendi
Şehir hastanelerine 30 milyar $ kira ödenecek ** güncel kurla 225 milyar tl ediyor (!!) **
"Ne zaman ki en sevdikleriniz yanıltır sizi, ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini , ne zaman ki yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz ,işte o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya." charles bukowski
Üyelik tarihi: 06 July 2020
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 504
Konular: 28
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 11 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 5 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 110
Verilen Beğeni: 65
Nereden: İstanbul
İlişki Durumu: Evli
Burç: Balik
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 7
Charismax is on a distinguished road
Standart Cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık alanında destan yazdık
11 March 2021
# 3
Sağlık alanında ne dese doğru onu kimse inkar edemez'de bazı şeyler neyse
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Zeze
Atatürk Köşesi
0
12 February 2021 18:35
Turan
Türkiye'den Haberler
0
21 August 2020 18:53
Turan
Türkiye'den Haberler
3
09 June 2020 20:38
Tomris
Meslek Tanıtımları
0
27 October 2019 11:45
Asrevya
Türkiye'den Haberler
1
05 December 2018 23:14



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.