Bal Kabağı Ekmeği Tarifi
Malzemeler:

215 gram un
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1.25 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı hindistan cevizi
1/8 çay kaşığı karanfil
250 gram bal kabağı püresi
150 gram toz şeker
100 gram esmer şeker
120 ml kanola, sebze veya hindistan cevizi yağı
1/4 bardak tereyağı
2 büyük yumurta
1 çay kaşığı saf vanilya özü
Yapımı:

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Somun kek kalıbına fırın kağıdı serin ve bir kenara koyun.
Orta büyüklükteki bir karıştırma kabında un, karbonat, kabartma tozu, tuz, tarçın, zencefil, hindistancevizi ve karanfili iyice birleştirene kadar çırpın. Kenara koyun.
Büyük bir karıştırma kabında, tamamen birleşene kadar bal kabağı püresi, toz şeker, esmer şeker, sıvı yağ, tereyağı, yumurta ve vanilyayı çırpın. Kuru malzeme karışımını ıslak malzeme karışımına ekleyin ve birleşene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz hamuru somun kek kalıbına dökün ve tepesini düzeltin.
175 derecede ısıttığınız fırında 50-60 dakika ya da hamurun merkezine yerleştirdiğiniz kürdan dışarı çıkana kadar pişirin.
Kalıbı fırından çıkartın ve güvenli bir yere koyarak 20 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra ekmeği dikkatlice kalıptan çıkartın ve tamamen soğuması için üstü açık bir tepsiye yerleştirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Kalan ekmeği hava geçirmez bir saklama kabına koyarak, 4 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ekmeği daha uzun süre (3 ay kadar) saklamak için derin dondurucuya koyun. Kullanacağınız zaman bir gece buzdolabının normal bölümünde bekletin ve servis yapmadan önce tezgahta oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.