Malzemeler:
- 250 gram bakla
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Zeytinyağlı Patatesli Bakla Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış baklaları yarıya keselim.
Havucu dilimleyelim.
Soğanları küp küp doğrayalım.
Sıvı yağda soğanları pembeleştirelim.
Ardından üzerine baklaları ve havucu ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika kavuralım.
Küp doğranmış patatesleri ekleyip, birkaç kez çevirelim.
Üzerini aşacak kadar sıcak su katalım.
Sebzeler yumuşamaya başladığında, limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım.
Ocaktan indirip soğutalım, servis yapalım.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.