Malzemeler:
  • 250 gram bakla
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı Patatesli Bakla Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış baklaları yarıya keselim.
Havucu dilimleyelim.
Soğanları küp küp doğrayalım.
Sıvı yağda soğanları pembeleştirelim.
Ardından üzerine baklaları ve havucu ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika kavuralım.
Küp doğranmış patatesleri ekleyip, birkaç kez çevirelim.
Üzerini aşacak kadar sıcak su katalım.
Sebzeler yumuşamaya başladığında, limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım.
Ocaktan indirip soğutalım, servis yapalım.