maviakrep Nickli Üyeden Alıntı
Bununla ilgili bir düşüncem var ama doğru olmasını istemiyorum Amerika'nın şu sıralar sadece yaptırım kozunu oynaması Afrin'de elini bile oynatmaması aklıma tek bir soruyu getirdi yoksa Kudüs'ü bizdemi İsrail'in başkenti olarak tanıyacağız tabi bunu yöneticilerimiz korku güdüsü ile açık bir şekilde yapmak istemeyebilir zamanla adımlar atabilirler veya işler dolaylı yoldan ilerleyebilir.Bunu bilemeyiz veya böyle birşey hiç olmayabilir benim ki sadece bir varsayım.
Bununa birlikte Amerika'nın S-400'lere sesini çıkarmasını geçtim kuzeyde Türk akımı projesine bile sesini çıkartmıyor.Bu Rusya'nın petrol'de elini güçlendirmesine sebep olacak büyük bir koz avrupa zaten bağımlı olduğu Rusya'ya ses çıkaramaz hale gelecek tabi Akdeniz'deki petrol savaşları nasıl sonuçlanır bilmiyorum neredeyse bütün ülkelerin deniz donanması şuan Akdenizde.
Varsayım dilerim gerçekleşmez ama Amerika hani iki kişi kavga eder o kavga sırasında vuramaz ya da vurmak istemez çünkü daha sonra daha da güçlenir yanına birkaç adam toplar öyle vurur ya da unutturur öyle yapar işte çekincem bu kısımla ilgili tamamen.
Bir tehlikede Akdeniz cephesi dediğin gibi.
Bir de içerde de yapılan özelleştirmeler çoğu sektörde dışa bağımlılığı arttırıyor şeker fabrikaları güncel durumda olanı.
Askeri, siyasi ve ticari açıdan tehlikeler mevcut.
Ve bunu acaba mevcut iktidar yeni dönemde kalırsa kurtarır mı ya da yeni gelenler ne derece kurtarır bilinmez.