PASTÖRİZE SÜT İLE HAZIRLANIŞI:

Yarım litre pastörize sütü parmağınızın yanmayacağı sıcaklığa kadar ısıtın. Kaynatmayın. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın. Üzeri açık veya ince bir elek ile kapatın. Kenarlarını sarın ve hiç hareket etmeyecek bir yerde oda sıcaklığında 5 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yoğurdunuz hazır. Anne sütü ve devam sütü ile yapılan yoğurdun kıvamı çok katı olmayabilir. Yoğurt tadı ve kokusu oluşması yeterlidir. .

NOT:

Anne sütü bebeğiniz için en iyisidir. Anne sütüyle beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışın.