
HAZIRLANIŞI:
Yoğurdunuzu anne sütü veya devam sütüyle mayalayabilirsiniz.
1 çay bardağı ev yapımı bebek yoğurdu 100 ml ( ilk günler kaşık ucuyla denemelere başlayın ve ilerleyen günlerde bu miktarı 1 çay bardağı ölçüsüne çıkarın.)Yoğurt vermek için uygun saat ikindi saatleridir.
DEVAM SÜTÜ VEYA ANNE SÜTÜ İLE YOĞURT HAZIRLANIŞI:
90 ml kaynar su ılıdıktan sonra su içine 4 ölçek devam sütü koyarak karıştırın. İçine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyip oda sıcaklığında 5 saat hareket ettirmeden mayalayın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Veya aynı miktardaki anne sütü içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyerek aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
PASTÖRİZE SÜT İLE HAZIRLANIŞI:
Yarım litre pastörize sütü parmağınızın yanmayacağı sıcaklığa kadar ısıtın. Kaynatmayın. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın. Üzeri açık veya ince bir elek ile kapatın. Kenarlarını sarın ve hiç hareket etmeyecek bir yerde oda sıcaklığında 5 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yoğurdunuz hazır. Anne sütü ve devam sütü ile yapılan yoğurdun kıvamı çok katı olmayabilir. Yoğurt tadı ve kokusu oluşması yeterlidir. .
NOT:
Anne sütü bebeğiniz için en iyisidir. Anne sütüyle beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışın.