Tomris Açık Profil bilgileri Tomris nickli üyeye özel mesaj gönderin Tomris´nin Web Sitesini ziyaret edin Tomris nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Üyelik tarihi: 09 December 2017 Nereden: ᴛᴙ Mesajlar: 17.940 Konular: 10832 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 279 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 70 Konu(lar) Alınan Beğeni: 1 Verilen Beğeni: 0 Nereden: ᴛᴙ İlişki Durumu: Yok Burç: Basak Takım: Besiktas Rep Gücü: 46 Hayatta Kalma – İngilizce Kelimeler 08 January 2018 # 1 Hayatta Kalma – Kelimeler / Survival – Vocabulary İngilizce kelimeler başlığı altında farklı konular için kelime bilgisini artırmaya yönelik dersler yer almaktadır. Aşağıda hayatta kalma (survival) ile ilgili kelimeleri ve örnekleri bulabilirsiniz. I need help. Yardıma ihtiyacım var. Please help me! Bana yardım et lütfen! Someone call an ambulance please. Birisi ambulans çağırsın lütfen. I’m hurt, I can’t move. Yaralıyım, kımıldayamıyorum. I have pain on, in, at my … …’da ağrım var. Be careful! Dikkat et! I need a doctor. Doktora ihtiyacım var. I have cut / burnt myself. Kendimi kestim / yaktım. Are you ok? / Is everyone ok? İyi misin? / Herkes iyi mi? Call the police! Polis çağırın! There is a fire! Yangın var! Kelimeler – Vocabulary abdominal thrusts karına baskı airway obstruction nefes borusu tıkanıklığı amputation organın kesilmesi anaphylaxis aşırı duyarlılık arteries atar damarlar aspiration solunum avulsion kopma bandage sargı bite ısırık bleed kanamak bleeding kanama blood volume kan miktarı brachial pulse nabız atışı (el bileği) burn yanık capillaries kılcal damar cardiac arrest ani kalp durması cardiovascular disease kalp damar rahatsızlığı carotid pulse nabız atışı (şah damarı) cast alçı choke boğma choking boğulma cholesterol kolesterol closed wound kapalı yara cloth sargı clotting pıhtılaşma compress dressings sargı bezi coronary arteries taç damar cough öksürük CPR suni solunum critical burn kritik yanık damage hasar, zarar direct pressure doğrudan baskı (kanamaya) dressing sargılama earthquake deprem emergency acil durum emergency room acil servis epinephrine shot epinefrin verilmesi expiration son kullanım expire tarihinin (yiyeceğin) geçmesi external bleeding diş kanama fireproof yanmaya dayanıklı first aid ilk yardım flashlight el feneri flood sel fracture kırık gauze gazlı bez glove compartment torpido (gözü) glove eldiven heart attack kalp krizi hemorrhage kan kaybı, kanama hurricane kasırga ill hasta, sorun, dert illness hastalık, rahatsızlık injure yaralamak injury yara internal bleeding iç kanama kit kit, set laceration kesik non-perishable bozulmayan, dayanaklı open wound açık yara panic panik personal hygiene kişisel hijyen poison zehir poisoning zehirlenme pressure baskı pressure points baskı noktaları rescue breathing suni solunum risk factors risk faktörleri sanitation sıhhi temizlik shock şok signs belirti, sinyal soft tissue yumuşak doku splinter kıymık sprain burkma, burkulma sting sokma strain kasılma, zorlama stroke felç superficial burn birinci derece yanık supply tedarik, malzeme symptoms belirti, semptom tweezers cımbız unconscious baygın veins damarlar vital organs hayati organlar wound yara wrap sarmak To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Güzel günler yakın. To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz