
HAZIRLANIŞI:
2 dilim balkabağını buhar tenceresinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyerek çatalla ezin, püre haline getirin.
NOT:
Bebeğiniz ilk denediğiniz sebzenin tadını sevmeyebilir. Reddedebilir. Zorlamadan başka bir sebze püresine geçin. 3-4 gün sonra tekrar reddettiği sebzeyi tattırabilirsiniz.
Sebze püresi karışımlarınıza geçtiğinizde sevmediği sebzeyi, diğer sebzeler ile karıştırabilirsiniz. Alışmakta zorlanırsa püreye bir miktar anne sütü veya devam sütü eklenebilir.
BEBEĞİNİZ:
→ UYANDIĞINDA:
Anne sütü veya devam sütü,
→ SABAH:
Anne sütü veya devam sütü,
→ ARA ÖĞÜN:
1 çay bardağı ölçüde Bal Kabağı Püresi (Tarifi yukarda),
→ ÖĞLE:
Anne sütü veya devam sütü,
→ AKŞAM ÜZERİ:
1 çay bardağı ölçüsünde ev yapımı bebek yoğurdu,
→ AKŞAM:
Anne sütü veya devam sütü,
→ YATMADAN ÖNCE:
Anne sütü veya devam sütü.
NOT:
Anne sütü bebeğiniz için en iyisidir. Anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışın.