Forum Düzeni
Bilim ve Teknoloji Haberleri
Internet, bilim, bilişim ve teknoloji dünyasından son haberlerin paylaşılacağı bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeni(ler)
  • 1 Post By DeepSilence
  • 1 Post By Dolunay

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 24 Ocak 2019
Mesajlar: 2.141
Konular: 2073
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 35 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 55 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 104
Verilen Beğeni: 68
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 17
DeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud of

Standart Uzayda Fazla Zaman Geçiren İnsanların Beyinleri Farklılaşıyor

26 Ağustos 2019
# 1
Uzaya çıkan ve uzaya çıkmayan kişilerin beyinsel aktivitelerini inceleyen bilim insanları, uzayda uzun bir süre geçiren insanların beyinlerinin daha farklı bir şekilde çalışmaya başladığını keşfetti. Beyinde bulunan loblar arasındaki bağlanırlığı artan astronotların aynı zamanda denge kurmak için de farklı bir şekilde veri aldıkları gözlemlendi.

Bilim insanları, uzayda vakit geçirmenin vücut üzerindeki etkilerini açıklayan araştırmalar gerçekleştirmiş ve bu değişiklikleri bilimsel olarak kanıtlamıştı. Son yapılan araştırmalar, uzayda vakit geçirmenin zihin üzerinde de etkileri olduğunu ortaya çıkardı. Bilim insanları, uzun süreli uzay uçuşlarının beyin bağlanırlığı üzerinde etkili olduğunu ileri sürdü.

Rusya'nın Ulusal Araştırma Üniversitesi, Kognitif Araştırmalar Laboratuvarı'nda bulunan bir araştırma grubu, MR görüntülerini kullanarak astronotlarla sağlıklı kontrol deneklerini karşılaştırdı. Araştırmanın sonuçlarında astronotların beyinlerinde yerçekimsiz ortama göre bir adaptasyonun gerçekleştiği gözlemlendi.

Araştırma, astronotların beyinlerinin yerçekimsiz ortam sebebiyle vücudun dengesini sağlayan sistemlerden gelen standart bilgileri almadığını keşfetti. Bunun yerine astronotların beyinlerinde uzmanların 'somatosensory kontrole yardımcı sistem' olarak adlandırdığı bir bölümün geliştiği gözlemlendi. Kısaca özetlemek gerekirse dengelerini sağlamak için daha çok görsel ve hisse dayalı verilerden yararlandılar.

Araştırma ekibi, konuya dair yaptıkları açıklamada "Dünya'nın yerçekimi altında vestibüler çekirdekler, vestibüler sistemden gelen sinyalleri işlemekle yükümlüdür. Buna karşın uzayda beyin, bu yapılardan gelen etkinliği azaltarak çevre sebebiyle oluşacak karışıklıkların önüne geçmeye çalışabilir" ifadelerini kullandı.

Tabii ki astronotların beyninde olan değişiklikler yalnızca bununla sınırlı olmadı. Araştırma sonucunda uzayda uzun süre geçirmenin beyin lobları arasındaki bağlanırlığı da güçlendirdiği ortaya çıktı. Araştırma ekibi, yaptığı başka bir açıklamadaysa şu ifadelere yer verdi:

"Bu tarz bilgilerin, zamanla bazı insanların uzay uçuşlarına alışma sürelerinin bazılarına göre farklılık gösterme sebeplerini ortaya çıkartacağını düşünüyoruz. Bu sayede uzaya çıkacak olan kişiler için daha etkili ve bireysel eğitim programları hazırlayabilmeyi umuyoruz."

Kısaca özetlememiz gerekirse uzmanlar, uzay uçuşlarının kişiler üzerinde olan etkilerinin anlaşılması durumunda astronotlara özel programlar çıkarılabileceğini ve astronotların bu programa uygun şekilde, daha verimli bir eğitim aşamasından geçeceğini belirtiyor.

webtekno
Brisingr bunu beğendin
Üyelik tarihi: 22 Ağustos 2019
Mesajlar: 1.802
Konular: 23
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 117 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 22 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 556
Verilen Beğeni: 225
Burç: Terazi
Takım: Turkiye
Rep Gücü: 22
Brisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant future
Standart Cevap: Uzayda Fazla Zaman Geçiren İnsanların Beyinleri Farklılaşıyor
26 Ağustos 2019
# 2
Yorum yazdım o kadar sonra geri tuşuna bastım

Kısaca uzayda vücudun ve beynin tepkilerinin değişmesi gayet doğal bir modifikasyon. Beyin lobları arasında olan olay ise ilginç diyeyim
Canım kendim
Üyelik tarihi: 04 Ağustos 2018
Mesajlar: 3.103
Konular: 27
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 192 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 53 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 989
Verilen Beğeni: 752
İlişki Durumu: Evli
Burç: Balik
Takım: Fenerbahce
Rep Gücü: 11
Dolunay is a jewel in the roughDolunay is a jewel in the roughDolunay is a jewel in the rough
Standart Cevap: Uzayda Fazla Zaman Geçiren İnsanların Beyinleri Farklılaşıyor
26 Ağustos 2019
# 3
@Komutan Logar bizi uzaya götür
Farkedmez bunu beğendin
Sinirlerimi aldırmadım daha ; sınırlarımı zorlamayın !!!
Üyelik tarihi: 19 Ağustos 2019
Nereden: Andromeda
Mesajlar: 3.061
Konular: 663
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 188 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 63 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1273
Verilen Beğeni: 867
Nereden: Andromeda
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Fenerbahce
Rep Gücü: 47
rainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Uzayda Fazla Zaman Geçiren İnsanların Beyinleri Farklılaşıyor
27 Ağustos 2019
# 4
Bununla ilgili zamaninda muthis bir arastirma yapmislardi.
Yanilmiyorsam ikiz miydi, kardes miydi olan astronotlardan biri 1 sene uzayda kalirken, digeri dunyada kalmisti. Cok ilginc ve carpici sonuclar elde etmislerdi.

Aha buldum; https://www.fizikist.com/nasa-uzayda...ini-yayinladi/

Aslinda yukaridaki bulgular, olasi bir dunya disi yasam hakkinda da fikir verebilir. Bu sartlarda evrimlesen canlilarin cok farkli olacagi asikar.
"Ne zaman ki en sevdikleriniz yanıltır sizi, ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini , ne zaman ki yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz ,işte o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya." charles bukowski
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Asrevya
Kişisel Gelişim
0
22 Ağustos 2018 02:24
Arthur
Bunları Biliyor musunuz?
0
26 Temmuz 2018 12:01
Arthur
Çöp Tenekesi
0
26 Temmuz 2018 11:59
Tomris
Bunları Biliyor musunuz?
0
05 Ocak 2018 19:48
Arthur
Bunları Biliyor musunuz?
0
04 Aralık 2017 12:03



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.