Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma

1 patates

1 soğan

1 diş sarımsak

1 dal maydanoz

1 yumurta

1.5 yemek kaşığı galeta unu

tuz,karabiber,kimyon

1 çay bardağı süt

Yapılışı
Patatesin kabuklarını soyup 4 e bölün ve önce süt ile haşlayın,sütü çektikten sonra su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir yerde kıymayı yarım çay bardağı su ile çözdürün ve içine rendelenmiş soğan,sarımsak ve altını kapatmaya yakın baharatlarını da ekleyin ve soğumaya bırakın. Haşlanan patatesi rendeleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kıymaya maydanoz,yumurta ve haşlanıp soğuyan patatesleri rendeleyip iyice karıştırın. Ve son olarak galeta ununu ekleyip buzdolabında yarim saat dinlendirin// galeta unu miktarı harcınızın kıvamına göre değişebilir. Dinlenen harçtan istediğiniz şekilde ve büyüklükte köfteler hazırlayıp arkalı önlü kızartın.