1/2 çay bardağı anne sütü veya devam sütü
1 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı harnup pekmezi
1 su bardağı soğuk suyu, pirinç ununu ve yulaf ununu küçük bir tencereye alalım ve un eriyinceye kadar karıştıralım. Daha sonra ağır ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Yoğun kıvamda olan muhallebiyi soğumaya alalım, biraz ılıklaşınca devam sütü ya da anne sütü ve pekmezi ekleyip iyice çırpalım.
1/2 çay bardağı anne sütü veya devam sütü
1 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı harnup pekmezi
1 su bardağı soğuk suyu, pirinç ununu ve yulaf ununu küçük bir tencereye alalım ve un eriyinceye kadar karıştıralım. Daha sonra ağır ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Yoğun kıvamda olan muhallebiyi soğumaya alalım, biraz ılıklaşınca devam sütü ya da anne sütü ve pekmezi ekleyip iyice çırpalım.