Körili Piliç Çorbası
Etleri kaynar suda 15 dakika haşlayın. Geniş bir kabın içinde zeytinyağını ısıtın. Orta hararette soğan, sarımsak, havuç, bezelye ve kereviz saplarını yaklaşık 5-6 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Un ve köriyi katın, 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ateşi kısarak önce etleri katın, sonra yavaş yavaş piliç suyunu ilave edin ve tuzunuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak orta hararette yaklaşık 8-10 dakika çorba yoğunlaşana kadar pişirin. Kabı ateşten alıp, ekşi kremayı hızla karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ilave edin. Sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika çorba ısınıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın